20. maaliskuuta 2017

VALKOSUKLAA-MARJAJUUSTOKAKKU UUNISSA


Taas tein tällaisen uunissa valmistettavan herkkukakun!! :) Nyt on viime aikoina tullut leivottua näitä uunissa paistettuja kakkuja melko usein. Nyt oli hyvä syyä leipoa tämä kakku, sillä siskoni tuli meille kylään miehensä kanssa parisen viikkoa sitten ja pitihän heille nyt olla jotain hyväskää tarjolla. :)

Tämä kakku kyllä osui ja upposi meikäläisen makuun. Kakku oli kivan raikas ja maistui todella herkulliselta. Siskonikin tykkäsi kakusta. Kakun voimalla hänen oli hyvä lähteä juoksemaan hallimaratonia täällä Vaasassa. :D

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g keksejä (digestive)
100 g voita

Täyte:
100 g valkosuklaata
600 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
180 g sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 munaa
noin 1½ dl vadelmia ja mustikoita (pakaste)

Koristelu:
vadelmia
pensasmustikoita
valkosuklaarouhetta

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia. 

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuustoa ensin kulhossa ja sekoita sitten joukkoon ranskankerma ja sulatettu suklaa. Älä säikähdä jos seoksesta tulee "ryynimäistä" tai kokkareista. Tämä ei vaikuta lopputulokseen millään tavalla. :) Pese hyvin hedelmät ja raasta niiden kuori, lisää raasteet täytteen joukkoon sokerin kanssa ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita taas. Lisää munat yksitellen rauhallisesta sekoittaen. Älä vatkaa tai vispaa tässä vaiheessa täytettä. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja ripottele päälle marjat. Kaada päälle loppu täyte ja tasoita pinta. Jatka paistamista vielä noin tunni verran tai kunnes kakku keskeltä vielä vähän hyllyvää. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin tunnin ajaksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita yöksi jääkaappiin.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla ja suklaarouheella.


Marjat ovat vain niin hyviä ja sopivat näihin uunissa paistettaviin juustokakkuihin kuin nenä päähän. :)


Appelsiinin ja sitruunan ansiosta kakku oli ihanan raikas eikä tuntunut yhtään raskaalta. :)


Kakkuun tuli oikea himo kun otti ensimmäisen suupalan. :) 


Täytteeseen tullut valkosuklaa ei maistunut kakussa mitenkään liikaa vaan toi kivaa makeutta juustokakun makuun. Nam nam! :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Sulla kyllä riittää näitä ihania juustokakkuja ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! 🖤 Nämä juustokakut ovat vain niin kertakaikkisen herkullisia. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille