24. huhtikuuta 2017

MUSTIKKA-VANILJAKAKKU



Viime viikonloppuna leivoin itselle herkuteltavaksi tällaisen mustikka-vaniljakakun. Mustikat löytyvät itse kakkupohjasta ja kakun välissä ja kuorrutteena oli ihanan pehmeää vaniljamoussea. Luprs, hyvää oli! :)

Kakku on tehty 24 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
100 g voita
4 munaa
3½ dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
350 g mustikoita (pakaste) + vähän vehnäjauhoja mustikoiden joukkoon

Täyte + kuorrute:
2½ dl vispikermaa
2 dl maitoa
1 pss vaniljan makuista kakkumoussea (Dr. Oetker)
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutus: maitoa

Koristelu:
valkosuklaata rouhittuna
vadelmia/mustikoita

Valmista kakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteesee. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Näin ei tarvitse voidella eikä jauhottaa vuokaa.

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään jauhot, vaniljasokeria ja leivinjauhe. Lisää munasokerivaahtoon vuorotelle kuivia aineita, voisulaa ja maitoa. Huom! Sekoita tässä vaiheessa aineet massaan nuolijan avulla varovasti käännellen. Nostele massan joukkoon lopuksi varovasti vehnäjauhoissa pyöritellyt mustikat. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikukka ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Jäähdytä pohja ja irrota vuoasta. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sitten keskenään moussejauhe ja maito, sekoita muutaman minuutin ajan. Yhdistä kerma ja mousse keskenään ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin sekaisin. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Aseta pohja lautaselle ja kostuta hyvin maidolla. Jaa täyte niin, että se riittää kahteen täyteväliin ja jätä vielä vähän myös kuorruttamiseeen. Koristele kakku valkosuklaarouheella ja marjoilla. 


Kakku oli kyllä hyvän makuista ja mustikat kakkupohjassa olivat todella kivoja. :) Näin jälkikäteen ajatellen olisin vielä tuohon täytteeseen lisännyt vähän sitruunan makua. Se olisi sopinut kakkuun todella hyvin. :)


Koristuksesta tuli mielestäni vähän tökerö, kun jouduin käyttämään pakastettuja mustikoita ja vadelmia. Unohdin nimittäin aivan totaalisesti ostaa kaupasta pensasmustikoita ja tuoreita vadelmia! :D:D


Kakun kostuttamisessa saa käyttää todella reilusti kostuketta! Muuten kakku jää kuivaksi eikä maistu niin hyvälle. Nuo pohjat tuntuivat oikein imevän maitoa itseensä. :)

Jätin myös tarkoituksella tuon kuorrutuksen vähän epätasaiseksi että reunat vähän paistavat kuorrutteen läpi. Halutessaan kakun voi myös kuorruttaa oikein kunnolla peittävällä kerroksella kuorrutetta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille