21. toukokuuta 2017

LAKRITSIMARENGIT


Nämä suussasulavat lakumarengit ovat olleet to do-listallani jo vaikka kuinka kauan ja viimeinkin sain aikaiseksi tehdä niitä. :) Muistan nähneeni reseptin Kanelitytön kakkuparatiisi-blogissa aikoja sitten ja jo silloin päätin, että näitä on pakko joskus kokeilla. Onneksi tein marenkeja, sillä nämä olivat NIIN herkullisia! :)

Ohje on tosiaan otettu suoraan Kanelitytön kakkuparatiisi blogista ja iso kiitos ihanasta reseptistä lähtee kyllä blogin kirjoittajalle. <3

Tein suhteellisen pieniä marenkeja ja tällä reseptillä niitä tuli yhteensä noin 120-130 kappaletta. 

Massa:
4 munan valkuaiset
2 dl erikoishienoa sokeria
1/3 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa (itse käytin sitruunamehua)
2 tl lakritsijauhetta

Tarkista ennen marenkien aloittamista, että kulho ja vatkausvälineet ovat täysin puhtaita. Mikäli niissä on likaa, se vaikeuttaa marenkien onnistumista. 

Erottele varovasti keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Vaahdota valkuaisia niin kauan kunnes vaahto on kiiltävää ja valkoista. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikoillaan ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää pienissä erissä joukkoon sokeri koko ajan vatkaten. Lopuksi lisää sitruunamehu/valkoviinietikka ja lakritsijauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Siirrä valmis massa tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota pieniä marenkeja leivinpaperoiduille pelleille. Paista marenkeja 100 asteessa noin 1½ - 2 tuntia. Jätä marenkit vielä kuivumaan uunin jälkilämpöön yön ylitse.


Hmm, hyviä olivat! Näitä tuli sen verran iso satsi että vein vähän töihinkin näitä työkavereille. Kovasti tykkäsit marengeista. :)


Nämä olivat kivoja suuapaloja pienen kokonsa puolesta. :) 


Harvoin olen kyllä tehnyt marenkeja mutta nyt näistä tuli kyllä ihan mun lemmpareita. 
Varmasti tulen tekemään näitä toistekin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille