23. toukokuuta 2017

PUNAHERUKKA-SUKLAAKAKKU



Aah että... Nyt löyty kyllä niin hyvä ja herkullinen suklaakakkupohjaresepti että oksat pois! :D Pitkän aikaa olenkin etsiskellyt hyvää ohjetta suklaapohjalle ja nyt tuntuu että sellainen on viimeinkin löytynyt. 

Reseptin tälle herkkupohjalle löysin Suklaapossun blogista. Reseptiä oli saanut paljon kehuja ja niistä rohkaistuneena päätin itsekin kokeilla leipoa samaisen pohjan. Ja voin sanoa, että mäkin olin myös todella tyytyväinen reseptiin! Nam! :)

Mietin myös pitkään millaisen täytteen tekisin kakkuun. Halusin täytteen olevan melko raikas ja kevyt, sillä pohja on kuitenkin suklainen ja melko raskas. Niinp päädyin punaherukkamousseen ja oli muuten hyvä valinta. :D

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuoalla. 

Kakkupohja:
80 g voita
35 g tummaa suklaata (70%)
2/3 dl öljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl + 1 rkl vehnäjauhoja
4 ½ rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Punaherukkamoussa:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

Kuorrute + koristelu:
valmista kinuskia (Valion laktoositon kinuski)
lakumarenkeja
punaherukoita
fudgepaloja
kultaisia sokerikoristeita

Valmista kakkupohja. Valmistele vuoka, pingota pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Mittaa kulhoon voi ja suklaa. Sulata niitä varovasti lyhyissä pätkissä mikrossa ja sekoittele välillä. Lisää joukkoon öljy, vesi, ranskankerma ja munat yksitellen. 

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää manssan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla, 180 asteessa, noin 50-55 minuuttai tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja.

Valmista täytemousse. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kattilaan herukat ja sokeri - kiehauta. Paseeraa seos siivilän läpi ja liuota pehmenneet liivatteet pasaarattiin herukkaseokseen. Jätä sivuun jäähtymään. Notkista tuorejuustoa kulhossa ja lisää joukkoon kerma ja sokeri. Vatkaa kunnes seon on kuohkeaa vaahtoa. Kaada liivateherukkaseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Täytä kakku paistovuokaa apuna käyttäen. Vuoraa vuoka kelmulla ja koko kakku siihen. Jaa täyte kakun kahteen väliin ja anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Tasoita paletin avulla kakun reunat tasaiseksi yli pursunneesta täytteestä ja levitä tämä yli jäänyt täyte kakun pinnalle. Lämmitä kinuski kattilassa sopivaan lämpötilaan, siirrä pursotuspussiin ja pursota kauniista kakun reunalle niin, että sitä valuaa reunoja pitkin alas. Koristele marengeilla, marjoilla ja muilla koristeilla. 


Nam, olipas herkullista kakkua! Tuo suklainen pohja oli kyllä aivan huippu - tykkäsin siitä kovasti. :)


Mulla kävi täytteen kanssa vähän hassusti kun multa pääsi loppumaan liivatteet yllättäen kesken. Ohjeessa oli täytteeseen 3 liivatetta mutta mulla oli laittaa vain 2 liivatelehteä. Vähän tuo täyte jäi löysäksi ja kakku meinasi "hyllyä" mutta hyvin se onneksi pysyi kasassa. :)


Pohja oli erittäin mehevä ja kostea, minkä vuoksi se ei tarvinnut kostuttamista laisinkaan. Kirpeä herukkamoussa sopi loistavasti yhteen pohjan kanssa ja hyvää lisämakeutta toi kinuskikuorrute. Lurps! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille