6. kesäkuuta 2017

SUOLAKINUSKI-POPPARIKAKKU



Viime viikonloppuna sain kylään rakkaat ystäväni koko viikonlopuksi. <3 Oli todella kiva viettää aikaa heidän kanssaa ja lauantaina leivoimmekin yhdessä tämän kinuskisen popparikakun. Slurps, tuli aika herkullinen kakku. :)

Kakussa on pohjana herkullinen fariinisokeripohja ja täytteenä/kuorrutteena suolalla maustettu kinuski-tuorejuusto-kermaseos. Täyte valmistettiin aika lailla "mututuntumalla" eikä siinä niin tarkkaan mittailtu raaka-aineiden määriä. :) Kirjoitan tuohon reseptiin suuntaa antavat määrät ja itse voi sitten vielä lisätä tai vähentää raaka-aineiden määriä omaan makuun sopiviksi. :)

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Täyte:
2½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 2 dl Valion leipomo kinuskitäytettä (voi käyttää myös valmista kinuskikastiketta tai kararellisoitua kondensoitua maitoa)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
noin 1 tl suolaa

Koristelu:
poppareita
cashewpähkinöitä
marenkeja
kinuskia + suolaa

Valmista pohja. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka (pohja+reunat). Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kerma valmiiksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään hyvin sekoittaen. 

Lisää munasokerivaahtoon voisula, kerma ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon hyvin tuorejuusto ja kinuski. Lisää joukkoon vielä vaniljakreemijauhe ja sekoita hyvin sekaisin. Mausta lopuksi suolalla oman mauan mukaan. 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Jaa täyte kakun kahteen väliin ja muista jättää täytettä vielä myös kakun kuorruttamiseen. Täytön yhteydessä voit väleihin ripotella poppareita ja cashewpähkinöitä. Koristele kakku överisti poppareilla, pähkinöillä, marengeilla ja pursota vielä suollalla maustettua kinuskia reilusti poppareiden päälle. Sitten vain nauttimaan! :)


Ai että kun tämä oli hyvää kakkua! Rakkaudella leivottua ystävien kanssa. <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille