10. syyskuuta 2017

MUSTIKKA-VADELMA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


Tämän herkkukakun valmistin jo jokin aika sitten viikonlopun herkkuhetkiin, mutta en vain ole kerennyt kiireen takia sitä tänne päivittämään. :) 

Innostuin eräs päivä lukemaan Pienet herkkusuut-blogia ja sieltä bongasin aivan ihanalta kuulostavan mustikka-valkosuklaajuustokakun ohjeen. Tässä ohjeessa oli valkosuklaatäytteen sisälle tehty, ikään kuin yllätykseksi, mustikkatäyte joka tuli esille vasta palan leikkausvaiheessa. Mielestäni tämä näytti ja ennen kaikkea kuulosti aivan ihanalta kakulta. Tässä on oma muunnokseni kakusta. :) 

Ohje on tosiaan otettu Pienet herkkusuut-blogista ja hieman tehty pieniä muutoksia reseptiin. 

Kakku on valmistettu noin 24 cm ja 20 cm irtopohjavuoilla.

Pohja:
200 g digestikeksejä
70 g voita

Mustikka/vadelmatäyte:
150 g mustikoita
100 g vadelmia
4 rkl tomusokeria
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
125 g mascarponea
4 liivatetta
2 rkl vettä

Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata
125 g mascarponea
2½ dl vispikermaa
2 liivatetta
2 rkl sitruunamehua

Koristelu:
valkosuklaata
keksimurua
pensasmustikoita
tuoreita vadelmia

Ota esille 24 cm irtopohjavuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle. Vedä lusikalla irtopohjavuoan reunaa pitkin siten, että vuoan reunalle ei jää juuri yhtään keksimurua. Irrota tämän jälkeen vuoan reuna ja aseta keksipohjan päälle halkaisijaltaan pienenpi irtopohjavuoan reunus 20 cm. Voitele ja tomusokeroi vuoan reuna, jotta se irtoaa siististi.

Valmista mustikka-vadelmatäyte pieneen sisävuokaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata marjat, mikäki käytät pakastemarjoja ja soseuta ne keskenään. Sekoita joukkoon tomusokeri. Vaahdot vaniljakastike ja sekoita joukkoon notkistettu mascarpone. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos hyvin sekoittaen marjaseoksen joukkoon. Kaada marjaseos parissa erässä vanilja-mascarponevaahdon joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkapissa noin parin tunnin ajan kunnes täyte on jähmettynyt. 

Kun marjatäyte on jähmettynyt kunnolla, irrota reunus varovasti ja aseta nyt isompi irtopohjareuna vuoan ympärille. Valmista sitten valkosuklaatäyte. 

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan taas noin 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja notkista mascarpone erillisessä kipossa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaasula mascarponen joukkoon hyvin. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä mascarponeseoksen kanssa. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte vuokaan jähmettyneen marjatäytteen päälle ja reunoille. Voit kevyesti lusikan avulla painaa täytetty reunan ja marjatäytteen väliin, jotta se täyttää vuoan tasaisesti. Anna jähmettyä jääkapissa mieluiten yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele valkosuklaapaloilla, keksimurulla ja tuoreilla marjoilla. 


Hmm... Ai että kun oli herkkua! 
Molemmat täytteet olivat samettisen pehmeitä ja sulivat vain suussa. :)


Tykkään kovasti tästä kakkutyylistä, että toinen täyte tehdään piiloon kakun sisälle. Kakku näyttää tällä tavoin paljon hienommalta ja juhlallisemmalta. :)


Ja taas kerran otin koristelussa käyttöön tuoreet marjat. Ne vain ovat parhaita! :D


Kyllä ihailin tuota kakkupalaa kauan aikaa. Se vain oli niin kivan näköinen! :) Onneksi tämä kakku oli iso ja siitä riitti moneen kahvitteluhetkeen. :)


2 kommenttia:

  1. Nää "yllätyskakut" on niin kivoja, tulee tosi näyttävän näköinen! :) Ja makumaailma on taas niin paras, mitkäpä sopis paremmin yhteen kuin mustikka/vadelma ja valkosuklaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit! ❤️ Olen huomannut että leipomukseni sisältävät todella usein joko valkosuklaata tai mustikkaa. Ne ovat vain niin hyviä. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille