26. syyskuuta 2017

SNICKERSKAKKU


Voi kuinka kauan tämäkin kakku on ollut TO-DO -listallani... Aivan liian kauan, mutta nyt sain senkin vedettyä listalta yli. Jes! :)

Kakussa on mehevä suklaapohja, välissä kinuskia, suolapähkinöitä ja ihanan pehmeää mascarponesuklaatäytettä. Namskis! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Suklaatäyte:
200 g tummaa suklaata
2½ vispikermaa
250 mascarponea

Koristelu:
suolapähkinöitä
snickerspatukan paloja
suklaalastuja

Valmista ensin kakkupohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy - sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista vielä parin minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 55-60 minuuttia tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä pohja hyvin ja leikkaa sitten kolmeen osaan. 

Valmista kinuski. Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria hiljakseen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetken aikaa. 

Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita se mascarponen kanssa tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä suklaamassan kanssa. Sekoita hyvin sekaisin. 

Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Aseta pohjalautaselle ja ripottele päälle pähkinöitä sopiva määrä. Levitä pähkinöiden päälle puolet kinuskista ja noin 1/3 suklaatäytteestä. Täytä samoin toinen väli. Kuorruta kakku kauttaaltaan jäljelle jääneellä suklaatäytteellä, ei haittaa vaikka ei riitä peittäväksi kerrokseksi saakka. Koristele kakku snickerpatukan paloilla, suolapähkinöillä ja suklaalastuilla. Sitten vain kakkulapio heilumaan ja herkuttelemaan! :)


Siis voi poijat kun oli hyvää!!! Ihan tuhtia ja silti niin herkullista. :D


Pohja oli aivan täydellinen tähän kakkuun ja sopi loistavasti yhteen suklaatäytteen kanssa. :D


Tuota kinuskia olisi saanut olla huomattavasti enemmän kakun välissä. Siksipä neuvoisinkin tekemään tuon kinuskin kaksinkertaisena, jotta sitä tulisi kunnolla kakun väliin. Vähän jäi omaan makuun vähäiseksi sen määrä. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille