2. lokakuuta 2017

KAHVIJUUSTOKAKKU



Hmmm, olipas herkullista tämä kahvin makuinen juustokakku. Oli taas hyvä syy leipoa kun piti kokeilla uutta silikonista kakkuvuokaa. Mielestäni tämä oli oikein kiva muotti ja todella helppokäyttöinen.  Eikä kakun maussa ollut myöskään mitään valittamista! :)

Kakku on tehty Silikomartin Vague nimisellä kakkuvuoalla.

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
½ dl vettä
1-2 tl pikakahvijauhetta

Pohja:
100 g digestivekeksejä
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
40 g voita

Koristelu:
vaal.punaista suklaasprayta
sokerikoristeita

Aloita valmistamalla täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon pikakahvijauhe. Liuota liivatteet kuuman kahvin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Kaada liivateseso ohuena nauhanana täyteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte silikonivuokaan ja napauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat häviävät. Laita kakku pakkaseen noin vartin ajaksi.

Valmita pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Sulata voi ja yhdistä keksimurum kanssa. Painele seos varovasti hieman jähmettyneen täytteen päälle ja laita kakku uudestaan pakkaseen. Anna olla pakkasessa mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja aseta esim ison leikkuulaudan päälle ja koristele sprayaamalla suklaasprayta kakun pintaan tasainen kerros. Viimeistele kakku sokerikoristeilla. Anna kakun sulaa rauhasa jääkaapissa muutaman tunnin ajan. 


Kahvin suurena ystävänä tämä kakku osu ja upposi muhun kyllä täysin. Oli todella hyvää! :)


Kakku oli niin hyvää, että söin sen melkein kokonaan yksin. Hihii... :)


Suklaaspraylla sai todella nopeasti ja kivasti koristeltua kakun. :)


Reseptissä ei ole pakko käyttää pikakahvijauhetta, voi myös liuottaa liivatteet keitettyyn kahviin. Itse olin vain niin laiska, etten jaksanut alkaa keittää kahvia. :D:D 





2 kommenttia:

  1. Toi vuoka on kyllä tosi kauniin muotoinen, ihanan erilainen. Ja kakku näyttää niiiiin hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos 🖤 Tykkään kyllä itekin tuosta vuoasta kovasti, kivaa vaihtelua perinteisille malleille. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille