1. marraskuuta 2017

OREOJUUSTOKAKKU UUNISSA


Löysin kaapin perukoilta pari pötköä Oreokeksejä ja päätin tehdä niistä uunissa paistettavan juustokakun. En olekaan pitkään aikaan tehnyt uunissa paistettavaa juustokakkua. :D

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
100 g Oreoita
40 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
3-4 kpl Oreoita

Koristelu:
1 dl vispikermaa
2 kpl Oreoita

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat hyvin. Vuoraa vuoan alle foliota ja nosta foliosta korkeat reunat vuoan ympärille, jotta valuva rasva ei pääse valumaan uuniin. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8 minuuttia. 

Valmista täyte. Notkista ensin kulhossa tuorejuustot ja lisää sitten joukoon ranskankerma, sokerit, sitruunamehu - sekoita. Lisää maissitärkkelys ja sekoita nopeasti sekaisin. Lisää munat yksitellen varovasti sekoittaen. Muskaa oreot pieniksi paloiksi. Kaada täytteestä noin puolet vuokaan ja ripottele päälle keksipalat. Kaada päälle loppu täyte. Paista uunin keskitasolla noin 45-55 minuutti kunnes kakku on keskeltä vähän hyllyvä. Sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön noin reiluksi puoleksi tunniksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja anna olla jääkaapissa yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota nokareet kakun päälle. Viimeistele kakku orepaloilla. Sitten vain suut makiaksi! :)


Kakku oli ihanan pehmeää ja samettista. Nam! :)


Melkoisen makeaahan tämä oli mutta vain niin herkullista! :)


Keksin palat täytteen seassa olivat kiva lisä kakun täytteeseen ja tykkäsin muutenkin kovasti kakun kokonaisuudesta. Janikin jopa sanoin mulla, että olipas hyvää kakkua. :D:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille