30. tammikuuta 2017

BAILEYSJUUSTOKAKKU



Maistuisiko Baileys? Mulle ainakin maistuisi - kakun muodossa tosin. :D:D Mun oli jo pitkän aikaa tehnyt mieli leipoa kermaliköörikakku Baileys-juomasta. Se on vain niin herkullista! Tässä reseptissä käytin täytteessä pehmeän täyteläistä mascarponejuustoa ja runsaasti tuota likööriä. En haihduttanut alkoholia pois täytteestä vaan kakku on kunnon tavaraa ja maistuu todellakin tuolle Baileys-liköörille. Tykkäsin! :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g vaniljatäytekeksejä tai dominoita
noin 40-45 g voita

Täyte:
4 liivatetta
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
250 g mascarponea
1½ - 2 dl tomusokeria
1½ dl Baileys-likööriä

Kiille:
2 liivatetta
2 dl vaahtoutuvaa suklaakastiketta
1 rkl vettä

Koristelu:
1 dl vispikermaa
suklaalastuja
Candy Meltsejä; tummasuklaa ja Irish Cream
kultaisia sokerikoristeita

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja laita täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaadoksi vaniljasokerin kanssa. Yhdistä mascarpone ja tomusokeri. Käytä tomusokeria oman maun mukaan, kuinka makeaa haluat täytteestä. Ota likööristä noin ½ dl ja kuumenna se kiehuvaksi mikrossa - liuota siihen liivatteet. Kaada seos lopun liköörin joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää tämä seos sitten mascarponeseokseen ohuena nauhana koko ajan taas sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto, vältä turhaa vatkaamista. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Kieuhauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana suklaakastikkeen joukkon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis kiille hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä kaapissa parisen tuntia tai mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Koristele suklaalastuilla, kulataisille sokerihipuilla ja Candy Melts-napeilla. Sitten vain suut makiaksi! :)


Oijoi, niin ihanan kermaista ja pehmeän makuista! Nam! :)


Täytteessä on kyllä kunnolla potkua ja maistuu hyvin liköörille. :)


Pengoin leivontakaappiani koristeita etsien ja törmäsin noihin Baileys-nappeihin. Olin aivan unohtanut, että olin jokus ostanut niitä. Napit olivat juuri kuin tehty tähän kakkuun koristeeksi. Ne maistuivat aivan samalle kuin kakun täyte! :)


Jos kakusta haluaa pois alkoholin, niin likööri pitää kokonaisuudessaan kiehauttaa ennen käyttöä. Itse halusin alkoholin säilyttää ja kakku sopiikin täten hyvin aikuiseen makuun. :)



24. tammikuuta 2017

MINTTU-SUKLAALEIVOKSET



Sain yksi päivä idean kokeilla minttu-suklaaleivoksia. :) Ostin Valion maustettua rahkaa, minttu-suklaata ja kehitin nopean reseptin sen pohjalta. Olivat kyllä raikkaita ja hyviä leivoksia. :)

Ohjeella tulee 6 kappaletta leivoksia.

Täyte:
2 liivatetta
2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
180 g ranskankermaa
200 g minttu-suklaarahkaa (Valio)
1 rkl vettä
(+ turkoosia/vaalean vihreää pastaväriä)

Pohja:
6 kpl digestikeksejä

Kuorrute + koristelu:
180 g maito- tai tummaa suklaata
1-2 rkl öljyä
sokerihelmiä
sokerimassalumihiutaleita

Ota valmiiksi esille silikonimuotti, jolla valmistat leivokset. Itse käytin fantasia-nimistä silikonista leivosmattoa. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon ranskankerma ja rahka, sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Halutessasi värjää täyte lopuksi pastavärillä. Kaada valmis täyte muotteihin ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Palettiveitselle vetämällä saat siistin ja tasaisen pinnan. Paina jokaisen leivoksen päälle keksi pohjaksi. Laita pakkaseen ja anna jähmettyä siellä kolmesta neljään tuntiin tai vaikka seuraavaankin päivään asti. 

Kuorruta jäiset leivokset. Sulata suklaa mikrossa varovasti ja lisää joukkoon öljyä sen verran, että siihen on helppo dipata leivokset. Laita suklaa melko korkeaan astiaan, jotta dippaaminen onnistuu hyvin. Irrota leivokset muotista ja dippaa suklaaseen. Itse kuorrutin vain puolet leivoksista ja puolet jätin ilman kuorrutusta. Koristele leivokset vielä halutessasi helmillä ja lumihiutaleilla tai muilla koristeilla. Säilytä valmiita leivoksi jääkaapissa. 


Nämä leivokset olivat kyllä mun makuun! :) Olivat hyviä suklaakuorrutteen kanssa ja ilmankin. Ehkä tuo suklaa vielä toi enemmän esille mintun makua - tykkäsin! :)


Kuorruttamisen kanssa meinasi vain olla vähän ongelmia, kun mulla ei ollut tarpeeksi syvää astiaa, jossa dipata leivokset. Siksi tuosta kuorrutteesta tuli hiukan sotkuisen näköinen, mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun millään tavalla. :D


20. tammikuuta 2017

SITRUUNA-MUSTIKKAKAKKU



Oijoi, tämä oli NIIN herkullista! Voin vieläkin maistaa kakun maun suussani...NAM! :) Tuo ihanan samettisen pehmeä sitruunatäyte on kyllä ihan mun lempparikakkutäyte nykyään. Täyte on kivan raikas ja maistuu sopivasti sitruunalta. Jugurtti tuo puolestaan pehmeän maun täytteeseen. Tätä kannattaa kyllä kokeilla! :)

Kakku on tehty 16 cm vuoalla. 

Pohja:
50 g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
150 g mustikoita (pakaste)

Kostutus: 
noin 1½ dl maitoa

Sitruuna-jugurttitäyte:
2 liivatetta
200 g turkkilaista jugurttia (Valio, luomu)
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sitruunamehua
2½ dl vispikermaa
(+ lemon pastaväriä)

Kuorrute:
2½ dl vispikermaa 
2 rkl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
+ violettiä pastaväriä

Koristelu:
nonparelleja/sokerihelmiä

Valmista pohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se; pohja ja reunat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata pohjaan tuleva voi ja jätä sen sivuun jäähtymään. Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja maitoa - nostele sekaisin esim. lusikan/nuolijan avulla. Aloita kuivilla aineilla ja lopeta kuivilla aineille. Lisää lopuksi jäiset mustikat ja sekoita nopeasti massan joukkoon. Vältä turhaa sekoittelua, ettei mustikat värjää massaa. Paista uunin keskitasolla noin 30-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Itse kun tiiän, että mun uuni on laiska paistamaan, niin paistoin pohjan tuossa 200 asteessa. Jos tiedät uunisi olevan tehokas, niin luulen, että 175 astettakin riittaa paistolämpötilaksi. :)  Anna pohjan jäähtyä vuoassa jonkin aikaa ja irrota sitten se ritilälle jäähtymään kokonaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja laita sivuun odottomaan. Sekoita keskenään jugurtti ja sokerit. Raaste sitruunasta kuori ja lisää täytteeseen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kerma. Jos haluat, voit värjätä täytteen keltaisella värillä. Itse laitoin muutaman tipan lemon-pastäväriä vähän tuomaan  väriä muuten niin vaaleaan täytteeseen. :) 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan ja ala täyttää kakkua paistovuokaan. Kostuta pohjia täyttämisen yhteydessä maidolla ja jaa täyte tasaisesti kahteen väliin. Anna kakun hyytä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita sula suklaa tuorejuuston kanssa hyvin sekaisin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon vaniljakreemijauhe. Lisää kerman joukkoon suklaa-tuorejuustoseos ja sekoita tasaiseksi. 

Kuorruta kakku ensin kauttaaltaan kuorrutteella; sivuilta ja päältä. Ota sitten täytteestä jonkin verran toiseen kippoon ja värjää se violetiksi. Levitä kakun sivuille violettejä kuorrutetäpliä ja tasoita pinta sitten vielä palettiveitsellä/raapalla, jolloin syntyy kiva liukuvärimäinen pinta.  Pursota vielä koristeita kakun päälle sekä tällä violetilla että vaalealla kuorrutteella. Viimeistele halutessasi nonparelleilla/sokerihelmillä. Sitten vain nauttimaan tästä ihanasta herkusta! :)


Tykkäsin tosi paljon tuosta liukuvärimäisesta pinnasta. :)


Vähän ehkä lähti lapasesta nuo pursotukset, kun niitä tuli noin paljon. :D:D Tarkoitus oli alunperin tehdän vain kakun reunaan pursotukset, mutta jotenkin innostuin ja kakun koko pinta tuli sitten pursotettua täyteen koristeita. :D:D


Täytettä tuli tuolla reseptillä oikein kunnon kerrokset ja se oli musta hyvä! Täyte oli vain niin kertakaikkisen hyvää. :)


Sitruunatäyte sopi kyllä aivan täydellisesti yhteen tuon mustikkpohjan kanssa. 
Tätä kakkua teen kyllä aivan varmasti vielä joskus uudestaan. :)


Nami nam! :)



17. tammikuuta 2017

MUSTIKKA-VADELMAPIIRAKKA



Viime viikonlopun kunniaksi tekaisin tällaisen herkullisen mustikka-vadelmapiirakan rapsakkaalla pohjalla. Pohjan resepti oli minulle entuudestaan vieras ja halusinkin testata millainen tällaiseta piirakkapohjasta oikeen tulee, jossa valmistukseen käytetään ainoastaan voita, tomusokeria ja vehnäjauhoja. Mielikuva oli, että pohjasta tulee varmasti melko kova tai rapsakka, eikä niinkään pehmeä ja mehevä. Oikeassa olin! :) 

Pohja oli ihan hyvän makuinen, mutta ehkä liian kova omaan makuuni. Tykkään enemmän, että marjapiirakoissa pohja on mehevä ja pehmeä. Pahaa tämä ei missään nimessä ollut, vain erilaista mihin olen aikaisemmin tottunut. Ja onpa nyt sitten ainakin plakkarissa uusi pohjareseptiä tulevaisuutta varten. :D

Piirakka on valmistettu 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
100 g voita
1½ dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4 munaa
2 dl ranskankermaa
1½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl appelsiinimehua
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl appelsiinin raastettua kuorta
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 200 g vadelmia
noin 200 g mustikoita

Aloita valmistalla pohja. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita sekaisin. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Painele levännyt taikina leivinpaperoidun vuoan pohjalle ja pistele siihen reikiä. Paista pohjaa 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin kullanruskea. 

Valmista täyte. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon ranskankerma, sokeri, sitruuna-ja appelsiinimehu sekä kuoriraasteet. Yhdistä toisessa kipossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää edellisen massan joukkoon ja sekoita tasaiseki. Ripottele esipaistetun pohjan päälle marjat ja kaada marjojen päälle täyte. Paista piirakkaa vielä noin 30-35 minuuttia Jäähdytä kunnolla ja leikkaa paloiksi. 


Namskis, tuo täyte oli kertakaikkisen hyvää ja ihanan raikkaan makuista! :)


Vaikka pohja ei ollut mitään maailman parasta, täyte onneksi pelasti tämän piirakan. Mitä enemmän marjapiirakoissa on marjoja, sen parempia ne mielestäni ovat. Tässä piirakassa oli just hyvä määrä marjoja omaan makuuni. :) 


15. tammikuuta 2017

SUKLAA-LAKRITSIMACARONSSIT



Tulipas taas pitkästä aikaa tehtyä näitä kertakaikkisen herkullisia macaronsseja. :) Turhan harvoin tulee leivottua näitä minileivoksia, mutta ehkä sitä jotenkin alitajuisesti pelkää, että ne menevät aina jotenkin pilalle, niin ei tule sitten edes kokeiltua. En tiedä... :) Mutta nyt sain heti ensimmäisellä kerralla onnistumaan kuoret ja olin siitä kyllä todella yllättynyt ja innoissani. Jippii!! :)

En tohtinut hirveästi miettiä etukäteen, mitä täytettä laittaisin leivoksiin, kun en ollut täysin varma leivonnan alussa onnistuvatko kuoret. Huomattuani, että kuoret olivat onnistuneet, tohdin alkaa miettiä täytettä. :) Pohdinnan jälkeen päätin tehdä suklaa-lakritsitäytteen, sillä se sopi mielestäni hyvin kuorien mustaan väriin. Piristykseksi laitoin vielä vadelmamarmeladia pienen nokareen suklaa-lakutäytteen kaveriksi. Hyviä olivat, nam! :)

Ohjeella tulee noin 20-25 kappaletta leivoksia.

Kuorimassa:
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g hienoasokeria
70 g munan valkuaista
+ mustaa pastaväriä

Täyte:
100 g tummaa suklaata
½ dl kermaa
1-2 tl lakritsijauhetta
+ vadelmamarmeladia

Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri kulhoon. Sihtaa seos pariin kertaan ja heitä siivilään jääneet mantelipalat pois. Erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä joukkoon. Sekoita seosta kunnes se on kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää sitten joukkoon pastaväri ja sekoita vain sen verran, että väri on sekoittunut massaan. Lisää sitten noin kolmannes tomusokerimantelijauhe-seoksesta ja sekoita lastalla. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita kunnes on massa on sopivan notkeaa ja tasoittuu noin 30 sekunnissa kun tiputat massatipan lautaselle. Varo sekoittamasta liian paljon. Liiän vähänkään sekottaminen ei ole hyväksi, jolloin kuoriin jää huiput. 

Laita valmis massa pursotunpussiin, jossa on pyöräpäinen tylla. Pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä kekoja, joiden pitäisi tasoittua hetkisen kuluessa. Kun olet saanut pursotettua kaiken massan. Tiputa pellit parisen kertaa pöytää vasten, jolloin mahdolliset ilmakuplat menevät rikki kuorista. Anna kuorien levätä pellelille noin 30-60 minuuttia, kunnes niiden pintaan on syntynyt kalvo. Sormella koskettaessa kalvo tuntuu ihan selvästi ja sormeen ei jää yhtään taikinaa. 

Paista kuoria uunin keskitasolla, 140 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kuoret ovat kypsiä kun niitä koskettaessa ne eivät "hylly" ja tuntuvat kiinteiltä. Jäähdytä kuoret ja irrota leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Valmista täyte. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Mittaa kattilaan kerma ja kuumenna se kiehumispisteeseen asti, mutta älä keitä. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää joukkoon lakritsijauhe ja sekoita hyvin sekaisin. Anna täytteen jäähtyä ja jähmettyä sellaiseksi, että sitä on helppo pursottaa. Voit laittaa seoksen jääkaappiin mutta muista tarkkailla, ettei se jähmety liikaa. Laita täyte pursotuspussiin ja pursota täytettä kuorien päälle renkaiksi. Pursota vielä marmeladia renkaiden keskelle ja paina kannet kiinni varovasti täytettä olevien kuorien päälle. Säilytä valmiita leivoksia jääkaapissa. Macaronssit ovat parhaimmillaan täytöstä seuraavana päivänä kun ne ovat saaneet levätä yön yli jääkaapissa. :)


Hahahaaa..... :D:D Voi ei, huomasin kauhean kissankarvan tuossa yhden macaronssin päällä kun aloin muokata kuvia koneella. En ollut yhtään kuvausvaiheessa huomannut karvaa! :) Meillä ei kyllä voi noilta karvoilta välttyä kun kaksi karvapalloa pyörii koko ajan ympärillä kun leivon tai yritän kuvata leipomuksia. :D


Kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen näihin leivoksiin tällä kertaa ja makukin oli mielestäni tosi hyvä. Suklaan ja lakritsin yhdistelmä on lyömätän joka kerta. Vadelmamarmeladi toi kivasti pientä raikkautta leivoksien makuun. Ehkä sitä tohtii useamminkin kokeilla tehdä näitä jatkossa. :)


10. tammikuuta 2017

TELETAPPI-KAKKU


Sain kunnian tehdä kaverini lapsen synttäreille tällaisen iloisen Teletappi-kakun viime viikonloppuna. Täytyy kyllä sanoa, että hieman kauhistuin, kun multa pyydettiin Teletappi-aiheista kakkua. :D En ollut ennen koskaan tehnyt mitään Teletappeihin liittyvää kakkua ja epäilinkin, että kuinka mun tulee käymään. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin ja sain kakun onnistumaan koristeineen päivineen ihan kivasti. :)

Kakku on mitoitettu 10 hengelle ja pohjana toimii tumma sienikakkupohja. Kakun täytteiksi toivottiin jotain suklaista ja niinpä päädyin tekemään väliin suklaamoussen ja sen kaveriksi vadelmamoussen, johon upotin vielä kokonaisia vadelmia joukkoon. Kaikki koristeet ja kakun kuorrutus on sokerimassaa. Sokerimassan alle valmistin vielä suklaavoikreemin. Nam nam. :)


Tiivi-Taavi, Hipsuu, Laa-Laa, Pai.... Teletapit! :) 


Pientä hikeä meinasi puskea otsaan, kun väänsin näitä hahmoja. Kännykästä katsoin koko ajan mallia jokaisesta ötökästä ja yritin saada saman näköistä aikaiseksi. Olisi näistä parempiakin voinut tulla, mutta olin kyllä itse ihan tyytyväinen lopputuloksiin. :)


Tämän Tiivi-Taavin tein aivan ensimmäiseksi kaikista hahmoista ja sen kyllä näkeekin toteutuksesta. Vähän oli muodot hakusessa ja tekotavat. Loppua kohden tekemiseen tuli jo vähän rutiinia ja viimeiset otukset onnistuivat jo kivasti. :)


Laa-Laa:sta tuli mun mielestä paras Teletappi tähän kakkuun. :)


Muistelin, että kun vanhin siskon poikani oli pieni - hän oli aivan mahdoton Teletappi-fani. Hänen kanssaan tuli MUUTAMAN kerran katsottua kyseistä sarjaa ja muistaakseni hänen lempparihahmonsa taisi olla se sinien imuri - NuuNuu. Tästäkin on aikaa jo melkein 20 vuotta! :)


6. tammikuuta 2017

MANGO-PASSIONSUKLAAKAKKU


Myös tämäkin kakku oli koristamassa meidän Uuden Vuoden pöytää. Oikeastaan tämä oli vain sellainen kokeilukakku, kun halusin testata tuollaista mangotäytettä, jota en ollut aikaisemmin tehnyt kakun väliin. Oli aikasta kivan makuinen, raikas ja kevyt. :)

Itselläni kävi vain pieni moka kakun täyttämisen kanssa, kun tarkoitutksenani oli laittaa tuota passion hedelmän lihaa kakun väliin mutta kuinkas kävikään. Unohdin sen vallan kokonaan täyttövaiheessa ja laitoin väliin vain tuota mangotäytettä. Mutta sitten keksin, että voisin laittaa sen passionin kakun pääälle ikään kuin koristeeksi. Ihan hyvä pelastus vaikka itse sen sanonkin. :) 

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Kakkupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta

Mangotäyte:
4 liivatetta
2 rkl sitruunanmehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g tomusokeria
300 g mangososetta (Bonne)
2½ dl vispikermaa

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
pieni nokare voite
+ kuorrutteen alle, kakun pinnalle, aprikoosimarmeladia 

Koristelu:
4 passionhedelmää
tummaa- ja valkosuklaarouhetta

Aloita valmistamalla kakkupohja. Voit tehdä pohjan jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se; pohja + reunat. 

Vatkaa munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta vesi ja lisää se ohuena nauhana munasokerivaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten koko ajan. Sekoita hetki täydellä teholla. Yhdistä keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sihtaa massan joukkoon parissa erässä ja varovasti nostele ainekset sekaisin. Kaada massa vuokaan ja paista alatasolla, 175 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna kakun levätä vuoassa vähän aikaa, irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaadoksi. Notkista tuorejuusto, sihtaa joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää mukaan mangosose ja sekoita. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Lisää seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. 

Kokoa kakku samaan vuokaa, jossa paistoit pohjan. Kostuta kakkua täytön aikana vaniljasokerimaidolla. Jaa täyte tasaisesti kakun molempiin väleihin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin nelisen tuntia. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä kakun pinnalle ohut kerros aprikoosimarmeladia. Kaadi passion hedelmien sisälmykset kakun keskelle. 

Valmista suklaakuorrute. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja lisää joukkoon pienen pieni nokare voita. Sekoita kunnes voikin on sulanut kuorrutteen joukkoon. Voit esim. lusikan avulla laittaa kuorrutetta kakun reunoille ja hedelmälihan ympärille. Anna kuorrutteen vain reilusti valua kakun reunoja pitkin. Viimeistele kakku suklaarouheilla. 


Suklaapohja ja mangotäyte olivat hyvä yhdistelmä - tykkäsin kovasti! :)


Harmitti vähän kun tosiaan unohdin täyttävaiheessa laittaa kakun sisälle tuota passionhedelmää mutta ei voinut mitään. Hedelmästä tuli kivan kirpsakka maku kakkuun ja se raikasti myös kakkua paljon. :)


Huomasin, että täytteessä oli jotain ihmeen valkoisia läikkiä. Luulen, että se oli tuota tomusokeria. En meinaan sihdannut sitä kun lisäsin sen täytteeseen. Kannattaa täten siis SIHDATA tomusokeri, niin ei jää noita ikäviä läikkiä/paakkuja täytteen joukkoon. :)  

Tykkäsin kyllä tuosta täytteestä aika paljon, luulen että tulen jatkossa käyttämään sitä useamman kerran. :) Reseptin tuohon täytteeseen bongasin Marsispossun sivuilta, mutta tein siihen hieman omia muutoksia. :) 

3. tammikuuta 2017

MUSTIKKA-VADELMAJUUSTOKAKKU UUNISSA



Tämä herkullinen mustikka-vadelmajuustokakku oli tosiaan yksi meidän Uuden Vuoden herkkupöydän kakuista. Ai että, kun nämä uunissa paistetut juustokakut osaavat olla sitten vain hyviä! Voisin syödä niitä vaikka joka päivä!! :) 

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
150 g digestivekeksejä
90-100 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
150 g ranskakermaa
2 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
yhteensä noin 2-3 dl mustikoita ja vadelmia (pakaste)

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele tai sprayaa vuoan sisäreuna hyvin. Voit myös tässä vaiheessa virittää vuoan alle foliosta "turvareunan" ettei pohjasta valuva rasva pääsee valumaan paiston aikana uunin pohjalle. Ota yksi tai pari isoa foliopalaa ja aseta se vuoan alle ja nosta folion reunat ylös ja muotoile ne ikään kuin valliksi vuoan alareunan ympärille. Pitää hyvin rasvan poissa uunin pohjalta. :) 

Sulata pohjan voi ja murskaa keksit. Yhdistä ja painele vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 5-8 minuuttia. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään ensin hyvin juustot ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokeri, siemenet ja jauhot. Sekoita taas hyvin sekaisin. Lisää lopuksi munat yksitellen varovasti sekoittaen esim. kädellä tai lusikalla. Vältä turhaa tai liian voimakasta vatkaamista enää tässä vaiheessa. Kaada noin puolet täytteestä vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle marjat ja kaada loput täytteestä vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 60-70 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman hyllyväksi. Mikäli kakun pinta meinaa tummua liikaa paistossa, niin laita vuoan päälle folio tai leivinpaperi.  Sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön vielä noin puoleksi tunniksi. Ota kakku uunista, jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Sitten vain suut makiaksi. :D


 Hmmmmm.... Hyvää!! :)


Tykkään kovasti tuosta mustikan ja vadelman yhdistelmästä kakun täytteessä. Namskis! :) Hyvin kakku teki myös kauppansa miehellenikin (joka ei mukamas ole niin makean perään). :D