29. maaliskuuta 2017

RED VELVET-KAKKU



Tämän punaisen herkkukakun valmistin Emma Iivanaisen reseptillä hänen joulukirjastaan ja voin sanoa että oli meinaan hyvää kakkua. Olen joskus aikaisemminkin tehnyt red velvet kakkua mutta se ei ollut läheskään yhtä hyvää kuin tämä. Nam nam! :)

Kakku on valmistettu kahdella 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohjat:
4½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 munaa
2 dl maitoa huoneenlämpöisenä
1 rkl punaista pastaväriä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 dl rypsiöljyä

Täyte + kuorrute + koristelu:
150 g pehmeää voita
1 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
punainen sokerimassa unikko

Valmista ensin kakkupohjat. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa ja vuoraa niiden pohjat ja reunat leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään kuivat aineet. Ota toinen kulho ja sekoita siinä munat, maito ja pastaväri. Lisää sitten nesteseokseen omenaviinietikka ja öljy. Sekoita hyvin sekaisin.

Lisää kuivat aineet sihdaten nesteiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että massa on tasaista. Kaada valmis massa kahteen vuokaan tasaisesti. Paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Irrota hieman jäähtyneet pohjat vuoista ja anna jäähtyä kunnolla. 

Valmista täyte/kuorrute. Vatkaa pehmeä voi, maitoa ja puolet tomusokerista kuohkeaksi kreemiksi sähkövatkaimella. Tähän menee aikaa jonkin verran. :) Notkista toisessa kulhossa tuorejuustoa ja lisää lopput tomusokeri juuston joukkoon. Sekoita tuorejuustoseos nopeasti kreemin joukkoon. Sekoita vain sen verran että seos on tasaista. 

Tasoita tarvittaessa kakkupohjia ja leikkaa ne kahteen osaan. Kokoa kakku tarjoilulautaselle. Levitä täytettä tasaiset kerrokset pohjien väliin ja jätä hieman kuorrutetta kakun reunoille. Levitä kuorrutetta huolimattomasti kakun reunoille ja pinnalle saaden aikaan semi-naked lookin. :) Koristele kakku sokerimassasta tehdyllä kukalla. 


Vitsi kun tämä oli hyvää, tykkäsin tosi paljon! 
Kakku oli niin ihanan mehevää ja tuo kuorrute... Aaa että! :D


Tuon unikon valmistin muutama viikko sitten olleella kurssilla, jolla opeteltiin tekemään langoitettuja kukkia. Kukkien teko tuntui aluksi melko vaativalta ja työläältä mutta kyllä se siitä ajan kuluessa alkoi sujua paremmin. Mielestäni tuolla langoitus-menetelmällä saa aikaiseksi todella kauniita kukkia. <3


Olisin voinut syödä vain pelkästää tuota kuorrutetta kun se oli niin herkullista. Aivan liian hyvää! :)


Tämä kakku pääsi kyllä omalle suosikkilistalleni. :)


Kakusta tuli kivan korkea ja sitä myöten näyttävän näköinen herkkupöydän komistus. :) Voin kyllä lämpimästi suositella tätä reseptiä. :)


25. maaliskuuta 2017

PARSAKAALI-FETA KASVISPIIRAKKA



Jaahas, tulipas sitä pitkästä aikaa leivottua jotain suolaistakin. :) Tämä kasvispiirakka oli aikasta hyvää ja pohjassa kokeilin ensimäistä kertaa noita täysjyväspelttijauhoja. Olivat kyllä kivaa vaihtelua tavallisille vehnäjauhoille. 

Piirakka on tehty noin 24-26 cm piirakkavuoalla.

Pohja:
3 dl täysjyväspelttijauhoja
100 g voita
½ tl suolaa
1 muna
1 rkl vettä

Täyte:
½ parsakaali
200 g fetajuustoa
200 g kermaviiliä
2 munaa
1 paprika
1 sipuli
200 g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
minitomaatteja

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää joukkoon muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikian vuoan pohjalle ja myös vähän reunoille. Esipaista pohjaa noin 10-15 minuuttia kunnes pohja on saanut vähän väriä. 

Valmista täyte. Pilko sipuli ja kuullota niitä hetki pannulla pienessä öljytilkassa. Pilko parsakaali, feta ja paprika pieniki paloiksi. Lisää joukkoon kermaviili, munat, sipulit, juustoraaste ja mausteet. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Painele pintaa puolitettuja minitomaatteja ja paista piirakka vielä noin 30-40 minuuttai tai kunnes piirakka on kypsä.


Enemmän pitäisi kyllä tehdä näitä suolaisia piirakoita kun ne ovat niin helppoja tehä ja ennen kaikkea kun ne ne ovat niin hyviä. Aina vaan tulee tehtyä noita makeita herkkuja. :D


20. maaliskuuta 2017

VALKOSUKLAA-MARJAJUUSTOKAKKU UUNISSA


Taas tein tällaisen uunissa valmistettavan herkkukakun!! :) Nyt on viime aikoina tullut leivottua näitä uunissa paistettuja kakkuja melko usein. Nyt oli hyvä syyä leipoa tämä kakku, sillä siskoni tuli meille kylään miehensä kanssa parisen viikkoa sitten ja pitihän heille nyt olla jotain hyväskää tarjolla. :)

Tämä kakku kyllä osui ja upposi meikäläisen makuun. Kakku oli kivan raikas ja maistui todella herkulliselta. Siskonikin tykkäsi kakusta. Kakun voimalla hänen oli hyvä lähteä juoksemaan hallimaratonia täällä Vaasassa. :D

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g keksejä (digestive)
100 g voita

Täyte:
100 g valkosuklaata
600 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
180 g sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 munaa
noin 1½ dl vadelmia ja mustikoita (pakaste)

Koristelu:
vadelmia
pensasmustikoita
valkosuklaarouhetta

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia. 

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuustoa ensin kulhossa ja sekoita sitten joukkoon ranskankerma ja sulatettu suklaa. Älä säikähdä jos seoksesta tulee "ryynimäistä" tai kokkareista. Tämä ei vaikuta lopputulokseen millään tavalla. :) Pese hyvin hedelmät ja raasta niiden kuori, lisää raasteet täytteen joukkoon sokerin kanssa ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita taas. Lisää munat yksitellen rauhallisesta sekoittaen. Älä vatkaa tai vispaa tässä vaiheessa täytettä. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja ripottele päälle marjat. Kaada päälle loppu täyte ja tasoita pinta. Jatka paistamista vielä noin tunni verran tai kunnes kakku keskeltä vielä vähän hyllyvää. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin tunnin ajaksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita yöksi jääkaappiin.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla ja suklaarouheella.


Marjat ovat vain niin hyviä ja sopivat näihin uunissa paistettaviin juustokakkuihin kuin nenä päähän. :)


Appelsiinin ja sitruunan ansiosta kakku oli ihanan raikas eikä tuntunut yhtään raskaalta. :)


Kakkuun tuli oikea himo kun otti ensimmäisen suupalan. :) 


Täytteeseen tullut valkosuklaa ei maistunut kakussa mitenkään liikaa vaan toi kivaa makeutta juustokakun makuun. Nam nam! :)

17. maaliskuuta 2017

KERMAKAKKU HONDA-LOGOLLA


Pitkästä aikaa tilauskakkuna meni ihan tavallinen kermakakku. Toiveena oli vain, että kakussa näkyisi jotenkin auto/moottoripyörämerkki Honda. Kakku meno meinaan kovalle Honda-fanille. :)

Pähkäilin jonkin aikaa tekisinkö kakkuun tuon siipilogon vai sitten H-kirjain logon. Päädyin sitten tuohon siipilogoon ja valmistin sen punaisesta sokerimassasta. Kakkupohjana on tavallinen neljän munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa ja välistä löytyy mansikkahilloa ja pehmeää vaniljamoussea. :)


Wrum- wrum- wruuummmm! :)

15. maaliskuuta 2017

VALKOSUKLAA-MANGOJUUSTOKAKKU


Reilu viikko sitten juhlittiin kaverini synttäreitä pienellä porukalla. Tarkoituksena oli, että jokainen toi mukanaan jotain pientä syötävää nyyttikestit-meiningillä. Mä varasin heti itselleni kakun leipomisen. Yllätys! :D

Mielessäni oli jo jonkin aikaa muhinut idea valkosuklaan ja mangon yhdistämisestä samaan kakkuun. Niinpä päätin sitten toteuttaa tämän idean kaverini synttärkakkuun juustokakun muodossa. Tästä tuli aika herkullista, vaikka itse sen sanonkin. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
175 g keksejä (digestive)
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl vettä 

Mangotäyte:
4 liivatetta
1 dl sokeria
300 g mangososetta (Bonne)
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua

Valkosuklaakuorrute + koristeet:
70g valkosuklaata
½ dl kermaa
(+ valkoista väriä)
pensasmustikoita
ananaskirsikoita
valkosuklaarouhetta

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat täytteet.

Valmista valksuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Jätä nämä vielä sivuun odottamaan.

Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen maitorahkaseokseen. Sekoita hyvin. Kaada joukkooon sulatettu suklaa ja sekoita seos taas hyvin sekaisin. Lopuksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku taas jääkaappiin.

Valmista mangotäyte. Laita liivatteet kylmään veteen 8-10 minuutiksi ja vatkaa taas kerma löysäksi vaahdoksi. Mittaa kulhoon mangosose, maitorahka, tuorejuusto ja sokeri - sekoita hyvin keskenään. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti vatkakku kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valmista valkosuklaakuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja kuumenna kerma kiehumispisteeseen mutta älä keitä sitä. Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Voit halutessasi värjätä kuorrutteen valkoiseksi valkoisella värillä. Anna jäähtyä kunnes kuorrute on jämähtänyt jonkin verran. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa tai laittaa kuorrute kipossa jääkaappin joksikin aikaa.

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Valuta lusikan avulla valkosuklaakuorrutetta kakun reunoille niin että sitä lähtee valumaan kakun reunoille. Voit myös halutessasi kuorruttaa koko kakun pinnan kuorrutteella. :) Viimeistele kakku mustikoilla, ananaskirsikoilla ja valkosuklaarouheella.


Valkosuklaa ja mango sopivat kyllä hyvin yhteen tässä kakussa. Kakku oli pehmeän makuinen ja oli hyvää. Synttärisankarikin tuntui pitävän kakusta. :)


Luulen että tätä kakkua tulen kyllä varmasti tekemään useammin. Oli sen verran herkkua! :)


8. maaliskuuta 2017

SUKLAAMUFFINSIT KINUSKIKUORRUTTEELLA



Olihan sitä pakko päästä myös testaamaan Valion toistakin uutuus tuorejuustoa, kinuskituorejuustoa. Voin kertoa, että se oli hyvää!! :)

Kinuskituorejuusto taipui tällä kertaa suklaamuffinsien kuorrutteeksi kerman kanssa. Olivat todella herkullisia, taisin syödä heti yhdeltä istumalta kolme muffinsia putkeen! :D:D

Reseptillä tulee 12 kappaletta muffinseja.

Taikina:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 dl maitoa
1½ dl maitosuklaarouhetta

Täyte:
vadelmahilloa

Kuorrute + koristelu:
2 dl vispikermaa
2 tl tomusokeria
200 g kinuskituorejuustoa (Valio)
suolapähkinöitä
fudgepaloja
valmista kinuskikastiketta

Valmista muffinsit. Ota esille muffinsipelti ja laita koloihin valmiiksi paperivuoat. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Sekoita joukkoon munat, maito, voisula ja lopuksi rouhittu suklaa. Sekoita hyvin sekaisin. Annostele taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.

Paina muffinsien keskelle kolo ja täytä koko vadelmahillolla. Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita joukkoon kinuskituorejuusto. Pursot valmis kuorrute muffinsien päälle ja koristele pähkinöillä, fudgepaloilla ja kinuskikastikkeella. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Olen tehnyt tällä samalla reseptillä suklaamuffinseja jo vaikka kuinka monta kertaa. Resepti on vain mielestäni niin hyvä ja toimiva. Kuorrutteita vain vaihtamalla ja muuntelemalla saa uusia makuja helposti aikaiseksi. :)


Tuosta kuorrutteesta tuli ihanan pehmeän ja kinuskisen makuinen, tykkäsin todella paljon. :) 


Suolapähkinät korisitena toivat kivasti suolaisuutta muuten niin makean kinuskin rinnalle. Toimii! :)



4. maaliskuuta 2017

SUOLAKINUSKIDONITSIT



Vihdoinkin sain tehtyä näitä aivan kertakaikkisen ihania suolakinuskidonitseja. Reseptin näille herkuille bongasin Emma Iivanaisen joulukirjasta. Näitä voin kyllä lämpimästi suositella, olivat meinaan TODELLA hyviä! :)

Ainoana muutoksena Emman reseptiin oli, että lisäsin kinuskikuorrutteen joukkoon tuon ½ tl suolaa. Sitä ei ole pakko lisätä jos ei halua, mutta itse halusin vielä lisää suolan makua kuorrutteeseen ja mielestäni se sopi hyvin tähän. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta donitseja. 

Taikina:
1 muna
1½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjahoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Kuorrute + koristelu:
½ dl kermaa
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
1 3/4 dl tomusokeria
(½ tl suolaa)
sormisuolaa

Ota esille donitsipelti ja voitele/sprayaa kolot hyvin. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Mittaa kulhoon muna, maito ja öljy - sekoita keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sihtaa ne siivilän läpi nesteiden joukkoon. Sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat sekoittuneet. Jaa valmis taikina vuoan koloihin ja paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmiit donitsit leivinpaperin päälle jäähtymään. 

Valmista kinuskikuorrute. Mittaa kattilaan kerma, voi, fariini- ja vaniljasokeria. Lämmitä seosta keskilämmöllä ja anna seoksen kiehua 1 minuutian ajan. Sekoittele seosta ettei se pala pohjaan. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon ½ tl suolaa. Dippaa donitsit heti kuorrutteeseen ja ripottele päälle sormisuolaa. Kuorrutetta kannattaa sekoittaa dippausten välissä, sillä kuorrutteen pintaan muodostuu melko nopeaa kalvo mikä vaikeuttaa hieman dippaamista. Sitten vain suut makiaksi! :) 


Aah että... Nämä olivat NIIN herkullsia! Kyllä se makea ja suolainen vain toimii hyvin yhdessä. :)


Näihin tuli oikein himo kun söi yhden. Oli vain pakko ottaa heti lisää. :D


Tuo kuorrute oli aivan taivaallisen hyvää! Luulen että jatkossa tulen kyllä käyttämään tätä samaa kuorrutetta muissakin leivonnaisissa. Sen verran herkkua se oli! :)



1. maaliskuuta 2017

VADELMAJUUSTOKAKKU UUNISSA



Taas jatkuu Valion uutuustuotteiden testailu. :) Tällä kertaa testissä oli uusi tuorejuustomaku, vadelma. Olin aluksi hieman epäileväinen tuorejuuston maun suhteen mutta yllätyin positiivisesti. Tuorejuusto maistui oikeastai vadelmalta, eikä se ollut liian teennäinen tai teollinen maku. Tykkäsin! 

Juusto pääsikin koekäyttöön tässä uunissa paistetussa juustokakussa ja tulipas aikasta makoisa kakku. Slurps! :)

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
100 g digestivejä
50 g voita

Täyte:
200 g vadelmatuorejuustoa (Valio)
200 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
150 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuori + mehu
½ dl maissitärkkelystä
½ dl vadelmamehukeittoa, sokeroimaton (Valio)
2 munaa

Koristelu:
vadelmia
tomusokeria

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit, sulata voi ja ydistä. Painele seos vuoan pohalle ja esipaista pohjaa keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Laita uuniin leivinpaperi vuoan alle, jotta vuoasta valuva rasva ei valuisi uunin pohjalle. 

Valmista täyte. Notkista tuorejuustot samassa kipossa. Sekoita joukkoon ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeria. Pese hyvin sitruuna ja raasta täytteen joukkoon puolikkaan sitruunan kuori ja purista vielä mehu joukkoon. Lisää maissitärkkelys ja vadelmakeitto - sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi munat varovasti esim. lusikan avulla sekoittaen. Vältä turhaa vatkaamista. Kaada valmis täyte vuokaan ja jatka paistamista keskitasolla noin 40-55 minuuttia kunnes kakku on keskeltä hieman hyllyvä. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön reiluksi puoleksi tunniksi. Jäähdytä kakku huoneen lämpöiseksi ja siirrä yön ylitse jääkaappin. 

Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele vadelmilla ja tomusokerilla.


Slurp, olipas herkullista kakkua. :) 


Kakku maistui kivasti vadelmalle ja oli raikkaan makuinen sitruunan ansiosta. Voimakkaamman vadelman maun olisi varmasti saanut, jos olisi käyttänyt 400 g vadelmatuorejuustoa ja jättänyt tuon vaniljajuuston pois. :)


Kakku maistui hyvin kahvin kyytipoikana. :)


Vieläkin voin maistaa kakun maun suussani - harmi kun kakku on päässyt jo loppumaan. :D