6. helmikuuta 2018

RUNEBERGIN JUUSTOKAKKU KEKSIPOHJALLA


Niin se vain taas tuo Runeberginpäivä oli ja meni! Olin päättänyt aikaisemmin, että tänä vuonna en jaksa tehä kotona mitään Runepäivään liittyvää leivonnaista mutta toisinhan siinä pääsi käymään. :D 

Tällä kertaa valkosuklaatäyte sai kaverikeen rapsakan keksipohjan, jonka maustoin kardemummalla ja appelsiinikuoripaloilla. Koristeeksi kakku sai vadelmahillosta tehdyn kiilteen. Herkullista kakkua oli! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
140 g kaurakeksejä
noin 20 g appelsiininkuoripaloja
noin ½ tl kardemummaa
45 g voita

Täyte:
2 liivatetta
100 g valkosuklaata
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Kiille:
2 liivatetta
2 dl vadelmahilloa
1 rkl vettä

Koristelu:
mantelirouhetta
valkosuklaarouhetta
appelsiinikuoripaloja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Halutessasi voi laittaa sisäreunaa kiertämään reunakalvon tai leivinpaperisuikaleen. Voit myös voidella ja tomusokeroida reunan.

Sulata pohjan voi. Punnitse keksit ja murksaa ne kaulimella pussin sisällä pieneksi muruksi. Pilko appelsiinikuoripaloja puukolla pienemmiksi. Yhdistä sitten kaikki pohjan aineet ja painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri - sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon valkosuklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkooon vatkattu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia. 

Valmista kiille. Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos vadelmahillon joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lusikoi valmis kiille hyytyneen täytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele kakku manteli- ja valkosuklaarouheella sekä appelsiininkuoripaloilla. Sitten suut makiaksi! :)


Ai että - tämä on kyllä kakku mun makuun! 
Keksipohjaan sopi loistavasti runetortun makua tuomaan kardemumma ja appelsiinikuoripalat. :)


Pehmeä valkosuklaatäyte on hyvä hyvä pari mausteiselle keksipohjalla ja kakun kruunaa kunnon kerros vadelmahillokiillettä. :)


Jotenkin töissä on saanut ihan tarpeekseen perinteisista Runetortuista, niin näin kotona on kiva leipoa perinteistä herkkua modernilla twistillä. :)


Nam nam nam! :)

2 kommenttia:

  1. Tää on vaan niin paras idea, ihan älyttömän kauniskin tämä sun kakkusi vielä kaiken lisäksi ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Tästä on kyllä kehkeytynyt oma lemppari Runebergin päivän kunniaksi. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille