17. helmikuuta 2018

SUKLAAJUUSTOKAKKU UUNISSA



Voi, kuinka kauan olenkaan pyöritellyt ideaa päässäni tällaisesta suklaisesta uunijuustokakusta. Viimeinkin sain sen aikaiseksi! :) 

Olin todella tyytyväinen kakun makuun, mutta ehkä hieman olisin voinut lyhentää paistoaikaa. Tai sitten pitää vähemmän kakkua uunin jälkilämmössä. Kakku oli keskeltä todella pehmeä ja mutta reunat olivat hitusen ylipaistuneet. Onneksi tämä ei kuitenkaan haitannut sillä kakkua tuli syötyä aikasta monta palaa! :D:D

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja: 
170 g vaniljatäytekeksejä
70 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vanilja tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g tummaa tai maitosuklaata
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
1 dl kaakaojauhetta
3 munaa
2 rkl maissitärkkelystä

Koristelu:
tuoreita marjoja (esim. mansikka/pensasmustikka)

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat hyvin. Kääri vuoka kelmuun, jotta ylivaluva rasva ei valu uunin pohjalle. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. 

Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Mittaa tuorejuustot kulhoon ja notkista sähkövatkaimelle. Lisää joukkoon ranskankerma, kondensoitu maito ja kaakaojauhe -  sekoita. Lisää manssan joukkoon munat yksitellen varovasti sekoittaen. Huom! Älä vatkaa liikaa! Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Kaada valmis massa vuokaan ja jatka paistamista vielä noin tunnin ajan tai kunnes kakku hytisee enää vain hiukan keskeltä. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä noin 30 minuutiksi jälkilämpöön. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla marjoilla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Ai että, tämä se oli oikein kunnon suklaapläjäys! :D


Kakku oli melkoisen tuhtia tavaraa ja pieni pala kyllä riitti kertasyömiselle. :D


Tuoreet marjat kakun päällä sopivat kakkuun loistavasti ja toivat hieman raikkautta ja keveyttä kakkuun. :D


Lurps, hyvää oli!! :)




6 kommenttia:

  1. Oijoijoi, taas on niin täydellinen juustokakku! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! 🙂 Nämä uunikakut ovat kyllä ihan mun lemppareita. Voisin leipoa ja syödä niitä vaikka joka päivä! 😁

      Poista
  2. Näyttää ihanalta�� Instan kautta eksyin blogiisi ja tänne on kyllä pakko palata useamman kerran - jos täältä ei saa inspiraatiota niin ei mistään!
    Tämä kakku menee heti kokeiluun ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos 🙂 Kivs kuulla että tykkäät blogistani ja toivottavasti sieltä löytyy ideoita omiin leipomuksiisi. 🙂

      Poista
  3. Nams
    Aijon kokeilla sisko 60 v kaakku ja teen gluneenittoman.
    Teen vaan uunissa paistettuna
    En tykkää gelatiinin mausta.
    Jää jälki maku.

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille