29. maaliskuuta 2018

KINDERPIIRAKKA



Nyt en voi muuta sanoa kuin että OU MAI GAAD! Tämä kinderpiirakka oli niin kertakaikkisen hyvää ja herkullista että sanat ei riitä sitä kuvailemaan. :D:D Piirakka sopii myös aivan loistavasti näin pääsiäisen kunniaksi leivottavaksi. :)

Mun alko vaan yks päivä tehä ihan kauheasti mieli tätä kyseistä makeaa herkkua ja hetken aikaa tutkittuani eri ohjeita netistä päädyin tähän kahden eri reseptin yhdistelmään. Pohjana tässä piirakassa toimii Tarun Taikakakut kinderpiirakan pohjaresepti. Puolitin vain hänen reseptin, jotta sain tehtyä pienemmän piirakan ja tavallisen sokerin lisäksi käytin fariinisokeria. Valkoinen voikreemikerros on puolestaan napattu Makeaa-blogista Liisa Westerbergiltä, jossa on hän on nerokkaasti käyttänyt kondensoitua maitoa. Voin sanoa että tämä oli ehkä parasta mitä oon ikinä maistanut!! :D

Piirakka on valmistettu noin 30x40 cm vuoalla. Tulee noin 20 palaa riippuen palakoosta. 

Pohja:
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1½ dl kiehuvaa vettä
150 g voita sulatettuna 
2 munaa

Välikreemi:
150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ prk (n.200g) kondensoitua maitoa

Kuorrute:
200 g maitosuklaata
noin 50 g valkosuklaata

Aloita valmistamalla pohja. Leivinpaperoi vuoka ja lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Yhdistä keskenään kaikki sokerit, jauhot ja kaakaojauhe. Kiehauta vesi ja sulata voi varovasti mikrossa. Yhdistä vesi ja sulatettu voi keskenään ja hämmennä tämä seos kuivien aineiden joukkoon. Lopuksi lisää massan joukkoon munat yksitellen puukauhalla varovasti sekoittaen. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista noin 20-25 minuuttia uunin keskitasolla. Tarkkaile kypsyyttä ja vähennä/lisää paistoaikaa tarpeen vaatiessa. Jäähdytä pohja hyvin.

Valmista välikreemi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita kunnes se on ilmavaa. Tähän menee muutamia minuutteja. Lisää sitten joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Jatka vaahdottamista kunnes seos on kuohkeaa ja hyvän näköistä. :) Lopuksi sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä kreemi tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkapissa noin tunnin tai pari. Voit sormella kokeilla milloin kreemin on jähmettynyt tarpeeksi. 

Valmista suklaakuorrute. Sulata suklaat eri kipoissa. Laita valkosuklaa valmiiksi pieneen pursotinpussiin (valmistin leivinpaperista) odottomaan sivuun. Levitä sula maitosuklaa mahdollisimman nopesti tasaisesti kreemin päälle. Spritsaa valkosuklaalla raidat piirakan päälle ja vedä hammastikulla marmorointikuvio suklaiden päälle. Sitten vai piirakka jääkaappiin jähmettymään noin pariksi tunniksi.

Leikkaa piirakka halutun kokoisiksi paloiksi. Siisti ensin reunat pois ja sitten leikkaa piirakka paloiksi. Käytä apuna kuumaa vettä - kastele puukko/veitsi ensin kuumaan veteen ja leikkaa vasta sitten paloja. Näin saat siistimmät reunat eikä piirakan pinta lohkeile niin pahasti. Sitten on vuorossa paras osio - piirakan syöminen!! :D 


Pohja oli ihanan pehmeää ja mehevää. 
Väliin tuleva kreemikerros oli myös viedä kielen mennessään. :D


Vaikka tämä piirakka olikin melkoisen makeaa, niin tähän vain jäi koukkuun. 
Yhden palan otettuaan ei voinut olla ottamatta lisää! Nam!! <3


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä, sitä tämä on! :) Onneksi jemmasin piirakkaa pakkaseen niin voin sieltä aina tarpeen tullen napata palan jos toisenkin. ;)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille