18. huhtikuuta 2018

SEMI NACKED SUKLAA-PUNAHERUKKAKAKKU



Nyt täytyy kyllä sanoa että voi pojat kun tuli hyvää kakkua! :) Tässä kakussa olivat kaikki kohdillaan; pohja oli ihan pehmeä ja mehevä, täytteestä tuli juuri sopivan kirpeä ja makea ja suklaaganache päällä viimeisteli kakun täydellisesti. Aah että... :D

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kiehuvaa vettä

Punaherukkatäyte:
2 liivatetta
260 g herukoita
1½ dl sokeria
250 g mascarponejuustoa
2½ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora)
1 tl vaniljasokeria
+ valkosuklaata rouhittuna (noin 8 palaa)

Suklaaganache:
75g tummaa suklaata
1 dl kermaa
13 g voita

Koristelu:
punaherukoita
suklaarouhetta (valko/tumma)
pistaasipähkinöitä

Valmista pohja. Voit tehdä pohjan jo täyttöä edeltävänä päivänä. Vuoraa vuoka leivinpaperilla (pohja+reunat). Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy. Sekoita hyvin sekaisin. Kiehauta vesi ja lisää massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita massaa vielä muuaman minuutin ajan. Kaada valmi massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Jäähdytä pohja hyvin ja leikkaa sitten kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Mittaa sokeri ja herukat kattilaan - kiehauta. Paseeraan seos siivilän läpi ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon mascarpone, vaniljakastike ja vaniljasokeri. Vaahdota kuohkeaksi. Lisää herukkaliivateseos vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi.

Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja tee leivinpaperista korkeat reunat vuokaan. Aseta pohja vuokaan ja kaada puolet täytteestä vuokaan. Ripottele päälle puolet valkosuklaarouheeta. Aseta päälle toinen pohja ja täytä toinen väli samaan tapaan. Aseta kansi päälle ja peitä kakku kelmulla. Anna kakun hyytyä mielellään yön yli jääkapissa. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Hyytynyt täyte on vähän pursunnut kakun ympärille, niin levitä paletin/veitsen avulla täytettä kakun päälle ja ympärille. Näin kakusta tulee "puolinaku". :D Laita jääkaappiin.

Valmista suklaakuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Lämmitä kerma kattilassa melkein kiehumispisteeseen ja lisää suklaa joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää joukkoon voi pieninä nokareina. Sekoita kunnes voi on sulanut ja kuorrute on kiiltävää. Levitä lusikan avulla kuorrute kaku päälle ja reunoille. Koristele kakku lopuksi haluamallasi tavalla. :)


Tässä kakussa olivat kaikki maut hyvin tasapainossa ja kakku oli vain niin kertakaikkisen hyvää! :)


Olen jo useamman kerran tehnyt tuota samaa pohjaa ja se ei kyllä petä koskaan. 
Ihan mun lemppariohje! :)


Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa tuota mascarponea punaherukkatäytteeseen ja se sopi kyllä todella hyvin siihen. Sokerin määrää jokainen voi itse säädellä omaan makuunsa sopivaksi. :)


Nam nam! :) Tällaisten onnistuneiden kakkuhen jälkeen aina muistan miksi niin tykkään leipomisesta. On vain niin hienoa saada aikaan maittavia makuyhdistelmiä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille