13. huhtikuuta 2018

SUKLAA-VADELMAJUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA



Jaahas, tulipas sitä taas leivottua juustokakkua herkullisella browniepohjalla. Saa nähä milloin kyllästyn tuohon pohjaan, kun sitä on tullut tehtyä niin usein tässä lyhyen ajan sisällä. :D

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Browniepohja:
75 g tummaa suklaata
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl jauhoja

Suklaatäyte:
1 liivatetta
100 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
70 g maitorahkaa
1/4 dl sokeria
1/4 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
1 dl vispikermaa

Valkosuklaatäyte:
2 liivatetta
100 g valkosuklaata
70 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 rkl vettä
1 dl vispikermaa

Vadelmatäyte:
2 liivatetta
150 g vadelmia
½ dl sokeria
1 dl kermaa
70 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kiille:
1½ - 2 liivatetta
2 dl vadelmakiisseliä (valio)
1 rkl vettä

Koristelu:
vadelmia
suklaarouhetta  (tumma/valko)


Paista pohja. Valmistele vuoka ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi samassa kipossa varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon sokerit ja suola. Hämmennä joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja sihtaa seos massan joukkoon. Sekoita vain sen verran että aineet menevät sekaisin. Kaada massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Kokoa kakku samaan vuokaan kuin millä pohja on paistettu. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan korkea reunakalvo tai tee leivinpaperista korkea reuna vuoalle. Aseta jäähtynyt pohja vuoan pohjalle.


Valmista suklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä odottamaan. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat seuraavan täytteen.

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä odottamaan. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte suklaakerroksen päälle ja tasoita. Laita kakku taas jääkaappiin.

Valmista vadelmatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan vadelmat ja sokeri - kiehauta. Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Liuota liivatteet kuumaan paseerattuun vadelmasoseen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä odottamaan. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tämän seoksen joukkoon vadelmaliivateseos varovasti. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä kunnolla jääkapissa, noin 4-5 tuntia.

Valmista kiille kakun päälle. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Mittaa kulhoon vadelmakiisseli ja erota siitä noin 2 rkl, jonka kuumennat mikrossa. Liuota liivatteet tähän kuumaan kiisseliin hyvin sekoittaen. Yhdistä lopun kiisselin kanssa ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. 


Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele vadelmilla ja suklaarouheella.



Olipas hyvä combo tässä kakussa! Tykkäsin todella paljon! :)



Mehevä pohja yhdistettynä herkkutäytteisiin - Ai että! :)


Raikas vadelmatäyte ja -kiille kevensivät kivasti kakkua. :)


 Nami nam! <3


Tämmöset kerroskakut on ihan mun lemppareita! Kun ei osaa päättää vain yhtä makua, jolla kakun tekisi, niin voi sen sijaan yhdistää useammin lempparimauan samaan kakkuun. :D


Onhan näissä kerroskakuissa vähän enemmän työtä mutta on se lopputulos vain kaiken vaivan arvoista. :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille